Košičania vo svojom štvrťfinále očakávajú bojovný hokej

06.03.2012 Celý región

Košice 6. marca (TASR) - Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice chcú v úvodnom kole extraligovej play off proti Banskej Bystrici predviesť disciplinovaný hokej, pričom sa budú spoliehať na svojich elitných zakončovateľov. Tréner Miroslav Ihnačák je presvedčený, že tím z metropoly východu má na to, aby získal štvrtý majstrovský titul v rade, ale je si vedomý, že k jeho dosiahnutiu vedie dlhá cesta.

"Musíme hrať predovšetkým disciplinovaný hokej, ak sa to podarí, tak si vytvoríme šance a dáme i gól. Myslím si, že tu máme dobrých strelcov, ktorí vedia otočiť zápasy a ukázali to i v tejto sezóne. Tento tím má na to, aby získal titul, ale musíme ísť postupnými krokmi, najbližšie na nás čaká Banská Bystrica. S týmto klubom máme dobrú bilanciu, určite majú dobrý káder, ale ak chceme ísť až do finále, musíme ho zdolať," uviedol Ihnačák.

Košický tím prebral po svojom predchodcovi Čechovi Antonínovi Stavjaňovi z štvrtého miesta a prepracoval sa s ním až na vrchol základnej časti slovenskej najvyššej súťaže. "Určite som spokojný, keď som prišiel do Košíc, tak to bola pre mňa výzva. Aj keď sa možno niektoré zápasy divákom nepáčili, tak chlapci to dokázali a dostali sme sa až na prvé miesto. V mužstve je kolektívny duch, hráči sa vedia zomknúť a dobre zahrať," skonštatoval hlavný kormidelník.

Asi najväčšie znalosti o banskobystrickom tíme má obranca Marek Kolba, ktorý v prebiehajúcej sezóne obliekal i jeho dres. "Bystrica má konsolidovaný tím, myslím si, že od začiatku sezóny hrali dobrý hokej, no chýbalo im športové šťastie. Myslím si, že to bude dobrá séria a ja ako bývalý hráč Banskej Bystrice sa na to môžem iba tešiť," povedal Kolba a pokračoval: "Bol som v kontakte s niektorými bývalými spoluhráčmi, ktorí priznali, že nechceli hrať vo štvrťfinále proti Košiciam. Bohužiaľ, takto to vyšlo a myslím si, že to bude bojovný hokej od úvodného duelu v Košiciach."

Podľa jeho slov sa budú "oceliari" musieť sústrediť nielen na útok, ale i obranu. Defenzíva súpera vzbudzuje rešpekt a rovnako i dobrá forma brankárov. "Bolo by dobré streliť nejaký gól na začiatku zápasu, pretože to nebude hokej hore-dole. Hrajú húževnatý hokej, napádajú a zrážajú sa," dodal Kolba. Na jeho slová nadviazal spoluhráč Peter Bartoš: "Bude to zaujímavé, pretože s Bystricou boli jednotlivé zápasy vyrovnané a bolo takmer vždy o gól. Myslím si, že budú dominovať obrany, no necháme sa prekvapiť," uviedol Bartoš, ktorý prízvukoval i dôležitosť úvodných dvoch duelov na domácom ľade.

Košičanom bude v úvodnom kole play off chýbať útočník Marcel Haščák a dlhodobo zranený obranca Radek Deyl. "Zdravotný stav je dobrý, doliečime iba nejaké malé šrámy," zhodnotil Bartoš. V kabíne vládne dobrá atmosféra a ako sa ukazovalo na ľade i psychická pohoda. "Verím a viem, že na to máme, aby sme získali štvrtý titul v rade. Žiletky a holiace strojčeky pôjdu samozrejme bokom, ako každý rok," uzavrel útočník Vladimír Dravecký.
 

Vyberte región